EL MEU GOS HA ENVELLIT QUÈ PUC FER?

Els gossos igual que les persones envelleixen, i axiò no només representa el pas dels anys són tota una sèrie de canvis en molts aspectes. Es considera que un gos comença l’etapa SENIOR (VELLESA) a partir dels 7 o 9 anys de vida. El millor que podem fer és prendre mesures de prevenció i enlentiment del procés.

Un dels simptomes més evidents és que els gossos senior comencen a patir problemes de mobilitat com a conseqüència del desgast de les articulacions, per aquest motiu una de les coses que hem de procurar és evitar sobrepes o obesitat i per tant s’aconsella fer un control del seu pes.

Una altra de les coses que es poden fer és establir unes rutines d’exercici fisic per mantenir les articulacions i els sistema cardio-vascular saludables. Una bona pràctica és dedicar 30 minuts al dia que pot ser en forma de passeig, joc o altres.

És una etapa en les que es produeixen canvis interns sovint no visibles i per això també es recomana fer revisions periòdiques al teu veterinari per tal de tenir un control del seu estat de salut i oder actuar ràpidament en cas de detectar alguna malaltia.

Finalment un dels aspectes a tenir més en compte és l’alimentació, en aquesta etapa de la vida és important donar una dieta amb proteïnes d’alta qualitat així com de nutrients que ajudin a prevenir l’envelliment i antioxidants per compensar l’oxidació típica d’aquesta etapa.

Leave a reply