SABIES QUE EL SOBREPÈS ENS ELS GATS ELS HI POT SUPOSAR UN PROBLEMA GREU DE SALUT?

S’estima que entre el 50 i 60% dels gats pateixen sobrepès. Actualment és l’afectació principal de salut i la causa de que el gat tingui problemes.

S’ha demostrat que un gat amb sobrepès té quatre vegades més de risc de patir malalties com la diabetes mellitus, trastorns urinaris, problemes de pell, coixeres etc..

La causa principal d’aquest sobrepès és una mala alimentació o uns hàbits alimentaris contraproduents per el gat, segurament estem donant més calories de les que necessita.

Per aquest motiu és molt recomanable fer un control de pes periòdic i observar que el gat es manté en el seu pes ideal.

En cas que observis que el teu gat augmenta de pes, sense causa objectiva et recomanem que facis una visita al teu veterinari i demana una valoració del seu estat de salut general i també una revisió  de l’alimentació que li estàs donant. Avui en dia, existeixen moltes opcions d’alimentació de qualitat que ens asseguren una bona aportació de nutrients per al nostre gat, cal tenir en compte que un canvi d’aquest tipus pot ser la millor prevenció de salut que es pot fer abans no sigui massa tard.

Si necessiteu recomanacions de nutrició no dubteu en preguntar als nostres veterinaris que us faran un assessorament personalitzat per a cada mascota.

Leave a reply