SI SURTS AL CAMPS AMB LA TEVA MASCOTA VIGILA AMB LES ESPIGUES…PODEN SUPOSAR UNA CONSEQÜÈNCIA GREU PER A ELLA!

Ha arribat el bon temps i per tant passem més temps a l’exterior amb les nostres mascotes. Això és ideal per gaudir d’elles ja que fem exercici, contemplem la natura, ens relaxem, etc..tot seria perfecte si no fos que hem de tenir cura amb un inconvenient que són LES ESPIGUES!

Per la seva forma peculiar, quan aquesta entra en contacte amb el pèl, orificis (nas, orelles, vulva,…) o ulls de les nostres mascotes, l’espiga tendeix a avançar des del punt d’entrada cap endavant, sense que sigui possible la seva extracció cap enrera.

Així doncs el primer que hem de fer és evitar el contacte, encara que som conscients que això és difícil ja que pot resultar complicat evitar que saltin i juguin en espais oberts sense entrar en contacte amb l’espiga. Així doncs es recomana que després de cada passeig fem una revisió a fons de les zones que són més propenses a clavar-se (orelles, nas, potes, etc.), fem un raspallat i manteniment de la capa de pèl freqüentment i observem el seu comportament posterior per veure si manifesta algun dels següents símptomes:.

  1. Sacseja el cap: o tendeix a inclinar-lo cap a un costat. Es rasca les orelles o sent dolor quan li explorem.
  2. Esternuts: Quan torna del passeig comença a esternudar, a més veiem un sagnat per una de les narines, i irritabilitat de la mascot
  3. Ull tancat: Si detectem que té un ull tancat, es tracta d’una zona molt molesta poden trobar-se en qualsevol punt de l’ull però el lloc més típic és sota la tercera parpella. S’observa inflamació de la parpella, úlceres corneals i sovint no es deixa explorar.
  4.  Superfície cutània: Una de les zones on s’allotjen les espigues és als espais interdigitals, zones que queden poc evidents a l’exploració inicial. S’observa un punt vermellós per on drena una secreció que pot ser sang o pus. Normalment s’ho llepen de manera reiterada i els dóna malestar.

Si detecteu algun d’aquests signes no dubteu en posar-vos en contacte amb el vostre veterinaris perquè elabori un diagnòstic ràpid i prescrigui un tractament oportú que evitarà futurs problemes greus!